Edmunds Answers

Answers

  • bandit10 05/25/08 9:09 pm PST

    First disconnect the Negitive battery cable. Wait about a minute, then drive. If that doesn't do it a sensor could have blown out. Because the Cruise worked before the jump start. Then bring it too AutoZone or another parts retailer and have them run a diagnostic check. They do it for free.

  • evilsharky 05/25/08 9:11 pm PST

    drive with the neg cable off and see if the cruise control comes on and engages correct?

  • obyone 05/25/08 10:14 pm PST

    Car won't start without the neg cable hooked up. Won't run for long either.

  • evilsharky 08/11/08 1:18 pm PST

    Hi

    I wanted to thank you for all the help. Sorry for the delay I lost my email and just got them al back. I did all the steps provided with no luck. I noticed another problem going on. The gas pedel kept sticking. This happened several times. I kept trying the cruse control with out anyluck. I thought the problems were related. Well it turns out they were. The day before I was going to take the car in to have it looked it the gas pedel stuck again and I pushed the cruise control on. It held and I was able to turn it off. From that point it worked fine. I can only guess the computer needed to relearn the cruise control settings. Just wanted to update you. This took about 6 days to sort it self out. Orignally this happened on a friday and was fixed by the following Thrusday. Just in case you never heard of this happening. Once again thanks for all the help.

ADVERTISEMENT

Top Ford Taurus Experts View More

Rank Leader Points
1. MrShift@Edmunds 465
2. karjunkie 405
3. zaken1 260
4. tony78 145
5. texases 95
6. Stever@Edmunds 90
7. laltazan 75
ADVERTISEMENT